Je tomu přesně rok, co jste měli možnost prvně ochutnat Jokerův zimní speciál. Na vánoční uličce v Kostelci se ho vypilo poměrně dost. Tenkrát to byl pokus, kdy jsme do kvasu přihodili celou skořici, nějaký ten zázvor a pár čili papriček. Výsledek se ohřál a dle chuti doslazoval cukrem.

Zimní speciál Joker Cider

Jenže pokrok prostě nezastavíš. Tenkrát se to blbě filtrovalo, dlouho louhovaná skořice udělala šlem, zázvor lehce zahořknul a paprička málo pálila.

„Jak na to?“ Říkali jsme si. Horko se blížilo a nezbylo, než zimní speciál poslat na chvíli k ledu. Jakmile však podzim zabušil na dveře, tak jsme se k němu opět radostně vrátili.

Poučeni z letní obliby klasického Jokera mixnutého s některým z naší svaté trojice sirupů, jsme se rozhodli, že kořenící trojka – zázvor čili skořice – půjde taky do sirupu.

První várku nám vychlastali během pár hodin na festivalu cideru a my ještě tu noc vyráběli další na druhý den.

sirup do zimního speciálu

Druhá várka již byla pojata mnohem erudovaněji. Také se jednalo o pořádnou nálož. Černoch objel celý okres a skoupil všechen zázvor a skořici. Vykoupil snad všechny supráče v rádiusu 30 km. Libor Novák nám dodal jednu papričku ze své pekelné sklizně.

„Taková malinkatá kapie…“ říkal jsem si. „Bude to stačit?“

Odpověděl jsem si rychle sám. Ten ďáblův výhonek, zabalenej ve dvou igeliťácích, jsem u sebe měl asi 5 vteřin, než jsem ho vrazil do mrazáku a stejně mi slzely oči. Což bylo prd, oproti tomu, když jí Černoch vyvářel. Seděli jsme s programátorem ve vedlejší místnosti, řešili web a plakali u toho jak dvě želvy. Od té doby přesně chápu, proč se Liborův výtvor jmenuje Tears of hell.

 

 

Každopádně se máte na co těšit. Zimní speciál fakt zahřeje.

Čím víc, tím víc.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*